05 april, 2008

Glömda och gömda pärlor

Var ute med Måns och Erik igår, för att ta bilder till Arc'teryx-butikens annons i Stockholmsföraren. Efter tips drog vi till Östnora. Ett pampigt berg med mycket skräp, men också med några riktiga pärlor. En kall, dimmig morgon följdes av strålande sol. Perfekta fotoförhållanden.

Måns gör ett försök att döda räkningar

6 kommentarer:

codepoet sa...

Kollade ni händelsevis bultarna på Pelaröverhänget?

Är lite sugen, men har för mig att bultarna var något suspekta när jag senast var på den för 10 år sen..

Jonas sa...

Enligt säkra källor är den gjord på kil utan större problem. Bultarna sitter dock kvar. Några av dem såg lite suspekta ut (såg dem bara från firningsrepet). Frågan är väl om den ska bultas om eller klättras på kil. Där kan jag inte uttala mig riktigt. Men jag blev i alla fall väldigt sugen på turen, ser ju riktigt fin ut!

Erik Massih sa...

Jag vill minnas att det gick att säkra precis lika säkert med kilar och kammar som med borrbultarna, ja, säkrare till och med, med tanke på deras tillstånd. Det var nämligen kvaliteen på bultarna som inspirerade mig att klättra den cleant. Tycker nog att bultarna borde plockas bort istället för att bytas ut, men det finns säkert fler som har åsikter angående detta. Fin led oavsett, fast finare utan bb.
/Erik Massih

codepoet sa...

Ah, gott.. Träffade några utomsocknes förra sommaren som sa de gått turen på kil. Låter ju bra att den går att säkra tillfredställande på kil och kam! Lite poänglöst att byta de bultarna isf, de är väl bara typ 2-3 st ändå? Tidigare satt det även ett rejält rostigt ankare på hyllan ovanför sprickan, borde nog också bytas eller tas bort (om det nu finns kvar).

Jonas sa...

Ankaret sitter kvar och ser inte roligt ut. Två rostiga bb med en rostig kätting. Det sitter även en handknackad 8 mm på hyllan någon m ovanför ankaret som man kan ta bort.

Erik Massih sa...

Kollade ankaret i lördags, när jag råkade ha vägarna förbi. Kedjan var rostig, ytrost konstaterade jag, men bultarna verkade ok, så jag firade av från det. Skulle ju dock inte skada att byta ut det.